Een klant van mij, een opticien in Amsterdam-Zuid deed wel aan Facebook, maar haalde er beroerde resultaten mee. 2 likes. Soms 4. Heel soms 6. Die kregen ze dan van tantes en vage vrienden die de hele dag niets te doen hadden. Droevig.

Dat kon beter. Verdorie zeg, wat saai. Hoe hun Facebook eruit zag?

Een stockfoto en een algemeen, flauw, inwisselbaar totaal NIET persoonlijk tekstje. Daar gaan mensen dus niet van aan, snap je?

Omdat de klant al gezien had dat ik hun mailings had omgetoverd tot grappige, verrassende mails waar klanten op reageerden met ‘haha, ik moet altijd zo om jullie lachen’ en waardoor klanten in de winkel ook vrolijke gesprekjes aanknoopten over de inhoud ‘wat leuk dat jij ook zo’n lezer bent!’ (lees: connectie, halleluja, precies wat je wil met je klanten) vroegen ze of ik ook Facebook wilde doen. (de open rate van de mails is nu boven de 50%, dat is erg hoog.

Het resultaat: 500% meer conversie. Van 3 likes naar regelmatig 24 of 40 likes. Oh, wacht: dat is meer dan 500%! Ik doe een heel vreemde poging om bescheiden te zijn.

Het geheim: persoonlijke posts waar de twee medewerkers van de opticien vaak de hoofdrol spelen. Heel veel zelfspot. Soms een beetje reclame, maar dan wel LEUK! Met, zoals gezegd, zelfspot.

Dus, ergo, snap je al waar ik heen wil?

Zichtbaar zijn, contact maken, plezier maken met je klanten, kan zo ontzettend leuk zijn!

Hulp bij nodig? Check hier het introductie aanbod. Alleen voor nieuwe contacten.

 

Ok, doei!
Johan

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Deel dit met jouw vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Inspiratie voor een
net leukerder leven.

Geen zorgen; ik vind spam ook niet zo fijn. Jouw gegevens deel ik niet. Mag ook niet. Zo. Duidelijk.

Beterderder leren schrijven? Heb je van jezelf een tantoe frisse persoonlijkheid (lekker bezig!) en wil je ook dat dat in je teksten te zien is? Te voelen is? 

Helemaal klaar met die gort droge teksten? 

Word vandaag nog lid van Club Lekkere Teksten.

Je krijgt meteen mijn Pret PDF met de leukste voorbeelden van grappige teksten op websites. Daarna ontvang je 2 of 3 per maand updates, inspiratie waar je wat aan hebt. En ook laat ik je weten als ik een aanbod heb waarvan ik denk dat jij er blij en wijs van wordt. (nog wijzer!)

Inspiratie voor een
net leukerder leven.

Veel gelezen blogs:

Hier tekst.

Powered by WishList Member - Membership Software