Even over het creatieve maakproces. Het schrijven van een boek, een stuk, een choreografie. Of het maken van een schilderij of een nieuwe song.

Wat een hel soms, hè? Soms zit je compleet vast. En je kan best wat inspiratie gebruiken. 

Herkenbaar? Voor alle makers en (podium)kunstenaars heb ik een groep opgericht als je hier echt beter in wil worden. Als je meer uit je creativiteit wil halen. Productiever wil zijn en als je mensen zoekt die je accountable kunnen en willen houden. 

Ik ben Johan en tekstschrijver voor bedrijven, maar vooral toch ook stukjesschrijver en ik maakte een paar cabaretprogramma’s. Ik ben nu weer iets aan ‘t maken en ja, ik ben echt bezig elke dag zet ik stappen, maar dat duurde wel lang. In maart 2022 riep ik al dat ik weer iets moest maken. Toen schreef ik al dingen op in een zoveelste geopende, nieuwe google docs, met wat ik wilde. ‘Interactie’, ‘humor’ en samen stil staan bij ‘gedoe dat leven heet’ komt steeds terug.

Maar ik ben begonnen.

Ik hou zelf van goede inspiratie op ‘t gebied van lekkerderder leven, minder stress en dus ook meer inspiratie en meer voor elkaar krijgen. Ik heb een gezonde hekel aan ‘denk positief en alles komt goed!’ Ik hou van 100% zweefvrij leven en 100% zweefvrije inspiratie. Ik wil graag met mensen connecten die een geweldig creatief talent hebben, daar zelf regelmatig over twijfelen, ondertussen toch prachtige dingen maken en die ook houden van psychologie en filosofie en op die manier zoeken naar nog meer creatieve productiviteit. En lol, plezier, fun, dat dus.

Wat ik bijvoorbeeld heel tof vind is Acceptance en Commitment Therapie. Daar leer je afstand nemen van je gedachten en dus niet je gedachten veranderen. Dat scheelt verdomde veel geworstel. Je ontdekt hoe je je gedachten bijvoorbeeld een stuk minder serieus kan nemen. Je bent niet je gedachte en dus ook niet de gedachte ‘ik ben een ongelofelijke sukkel nu ik zit te niksen.’

Ook leer je om te gaan met de zelfhaat en onzekerheid die steeds de kop op steken, en je leert om je meer en meer te committeren aan wat je echt wil. Acceptance en commitment therapie is science based wat ik persoonlijk heel belangrijk vind. Ik ben met name fan van de manier waarop dr. Russ Harris schrijft en vertelt over ACT (je spreekt het uit als ‘ect’, zoals je ook het engels acteren uitspreekt. Dus niet a.c.t., let op, daar ben ik een beetje neurotisch in. : )

De groep die ik wil opzetten is heel specifiek voor mensen die kunst maken, voor in theater, (pop)podium, of museum. Geen toegepaste dingen voor bedrijven. Ik wil me graag even omgeven met mensen die gewoon allerlei prachtigs maken. Sorry, not sorry. En de taal is dus ACT. Ken je dat nog niet, lees je lekker snel in, google ‘Russ Harris’ of koop zijn fijne boek ‘The Happiness trap’ waarin je ontdekt dat je kut voelen heel erg normaal is. WOOP!

Dit is dus een achter de schermen in de coulisse groep. Waar je kan sparren en ook kan zuchten en tips kan delen, net als meer praktische vragen.

Hier vind je de Facebookgroep to start with.

Heb je geen Facebook en wil je wel bij een groepje? Goed bezig, stuur gewoon een mail, ik ben ‘t allemaal nog aan het bedenken en vormgeven.

Voor de duidelijkheid: ik ben geen coach, ik ben gewoon een creatieve jongeman (kuch) die toevallig inmiddels wel heel veel weet over ACT en wil connecten met creatieve geesten, mooie makers die zich nou ja, herkennen in alles hierboven. Dat dus!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Deel dit met jouw vrienden
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Inspiratie voor een
net leukerder leven.

Geen zorgen; ik vind spam ook niet zo fijn. Jouw gegevens deel ik niet. Mag ook niet. Zo. Duidelijk.

Stukjes van Stevens

Je bent lekker bezig. Je wil er wat van maken. Onrust in je kont. En dan… valt het tegen. Zit iemand je in de weg. Zit je jezelf in de weg. Heb je gewoon pech. 

Daarover gaan mijn stukjes. Over jezelf in de weg zitten en irritante mensen. Want ik wil er wat van maken. Ondanks dat het ingewikkeld is. En stom. En raar. En heel grappig. Het leven dus. 

Oh, en ik ben niet je goeroe. Nee, joh! Dan weet je dat. Vind je dat de opluchting van de dag? Meld je dan aan voor de Stukjes van Stevens.

Inspiratie voor een
net leukerder leven.

Veel gelezen blogs:

Hier tekst.

Powered by WishList Member - Membership Software