Tijdje geleden schreef ik een artikel over domme quotes waar ik flink met de ogen van ga draaien.

‘If you can dream, you can achieve it.’ Dat werk. Soort van jammer.

‘If it doesn’t kill you it makes you stronger.’ Dat soort flauwekul.

Maar er zijn natuurlijk ook quotes waar je wel blij van wordt. Die een schop – heel liefdevol uiteraard – onder je kont geven. Die je troosten. Of waardoor je weet: ik. ben. niet. alleen.

Super random, maar ik vind ze allemaal fijn. Of stom. Of stom en fijn te gelijk. Zoals de eerste:

Gras gaat niet harder groeien door er aan te trekken.

Kijk! Now we are talking! Er zijn dagen dat ik denk: jeetje, ja! Laat ik het gewoon eens voor de verandering allemaal loslaten. Waarom ook niet! Want gras enzo, ik kan wel blijven trekken, maar, maar… het heeft niet veel zin. Ik heb flink wat energie in dit project gestopt, en nu ga ik bier drinken. Netflixen. Een middagdutje, ik doe een middagdutje!

Er zijn ook dagen dat ik denk: wat? Hoezo niet? Waarom niet? Waarom gaat gras niet harder groeien door er aan te trekken? Please, please. Regel dat dan eens. We kunnen naar de maan! We kunnen mensen op wonderbaarlijke wijze opereren. Dan kunnen we toch ook wel regelen dat de dingen gewoon exact op mijn tempo gaan? Dat als ik iets wil dat het dan ook lukt? Direct. Nu. Meteen.

Gras groeit niet harder door er aan te trekken kan er bij mij voor zorgen dat ik ineens besluit om de mobiel aan de andere kant van de woning te leggen. Om even te stoppen met swipen op een datingapp. Door even te accepteren dat dit nu is wat het is. Daar ik daar dan soms akelig chagrijnig van word is logisch. Als dat niet zo was, was ik allang eerder gestopt met trekken.

The one important thing I have learned over the years is the difference between taking one’s work seriously and taking one’s self seriously. The first is imperative and the second disastsrous. – Margot Fonteyn

Als ik werk met mensen aan een webtekst via het Supercopy Powerhour is dit wat ik het leukst vind. En de klanten vinden dat vaak het spannendst: zorgen dat het ook LEUK is om te lezen en dat er een knipoog in die vermaledijde tekst zit! Verdorie! Ja, zeg.

Een verhaal (een blog of webtekst) schrijven is technisch best een beetje te leren. Je schrijft alles gewoon zo concreet mogelijk op. Klaar ben je. (schrijf niet op wat je denkt, maar wat je ziet!)

Maar het moeilijke is loslaten dat het PROFESSIONEEL moet en dat professioneel hetzelfde is als ssssaai. Droog. Serieus AF.

Het lastigste is JEZELF in die tekst stoppen. Jezelf op de hak nemen. Jezelf laten zien. Schrijven is na podiumangst misschien wel de grootste angst. De angst om te zeggen: nou, hallo, dit ben ik dus.

Mensen verstoppen zich achter een woud van onbegrijpelijk taalgebruik. Een woud van stijve taal en DIEP ERNSTIGE teksten.

Jammer. Want mensen vreten uit je hand als je eens een grapje maken. Als je jezelf laat zien.

Weten hoe je een tekst van stijf verandert in soepel en sexy? Check de Cool Copy Condoomtest. 

Remember: the reason you can’t hear other people’s inner monologues of self-doubt isn’t that they haven’t them. Oliver Burkeman

Cool. We hebben dus afgesproken dat we per direct stoppen met onszelf te serieus te nemen.

Vooral misschien ook wel om deze quote.

Dat je in tijden van frustratie en eenzaamheid denkt dat je de enige bent. Dat je de enige bent die piekert. De enige die zich onzeker voelt. Minderwaardig. Ik heb dat regelmatig en dat hebben we allemaal.

Ik ben nu veel aan ‘t schrijven over mijn single leven (ik ben single sinds de vrede van Versailles; aan de lange kant, vind ik) en hoe meer ik schrijf, hoe meer ik het er met mensen over heb, hoe meer ik weet: ik ben totaal niet alleen in al het geklooi.

Voorbeeldje: ik had een date, alweer behoorlijke tijd geleden. Eerste date. En toen die gezellige vrouw (mega fan van Red Hot Chili Peppers) in ‘t eetcafé naar de WC ging en ik even een korte blik op heur kont kon werpen, wist ik: nee, daar val ik niet op.

En direct daarna voelde ik me zo schuldig. Want body positivity, fat shaming, dat mag helemaal niet meer, ik vond mezelf de grootste eikel van ‘t café. En tegelijkertijd dacht ik: maar ja, ik voel me aangetrokken of niet. Of een heel klein beetje. Het is wat het is. Daarna dacht ik: nee, lul, je bent gewoon een eerste klas eikel. ‘Dan maak je maar zin!’

Tot een vriendin me vertelde over een leuke spontane avond met jongens die ze in ‘t café was tegen gekomen, samen met een vriendin. ‘We gingen nog met hen naar huis, met eentje had ik een klik. Knappe jongen om te zien. En toen gaf hij me een hug. En ik hem. En ik was instant afgeknapt. Zo dun! Zo iel. Ik kan daar niks mee.’ Ik voelde me zo opgelucht, want ik dacht echt dat ik de enige lul de behanger was die dan afknapt op iets als uiterlijk.

Toen ik het daarover had met haar zei ze: dit heeft iedereen. Iedereen. Iedereen heeft een verhaal. Te kaal. Te dun. Een verschrikkelijke stem. Te grote voeten. Ruikt niet lekker.

Ik dacht dus echt dat ik de enige was die dit overkwam.

En dat geldt voor alles:

…dat je denkt dat je de enige bent die op een zonnige zaterdagavond alleen is. Je loopt langs de volle terrassen, kijk die samen zijn. En dat je denkt: wat is er mis met mij? Waarom ben ik niet samen?

Dit denken zoveel mensen.

Of dat je een appje stuurt naar een goede vriend, die altijd binnen een uur of twee reageert en nu duurt het een dag al en je denkt: was ik te direct? Was het te lang? Te flauw? Zal ik nog iets sturen, verdorie? Even checken of ‘alles ok is’? En fock, waarom ben ik altijd zo onzeker. Ik moet niet zo onzeker zijn. Wat ben ik toch een sukkel dat ik zo onzeker ben. Hoe oud ben ik nou?

Dit hebben zovelen.

Of dat je je keuken in wandelt rond negen uur ‘s avonds en dat het nog een ongelofelijke teringbende is. Er staat een pan met nasi, er ligt een bananenschil, een bakje met yoghurt, wat al opgedroogd is. En je denkt: kan ik niets? Waarom? Hoezo? Kan ik niets? De moedeloosheid en zwaarte overvalt je.

You are not alone.

Of je hebt een presentatie op je werk en je hapt in ‘t uur daarvoor naar adem. Je denkt: nee, waarom doe ik presentaties?

Weet dan: Je bent niet alleen.

The reason you can’t hear other people’s inner monologues of self-doubt isn’t that they haven’t them.

Iedereen. Iedereen heeft dat. You are not alone.

Tot slot nog een paar losse quotes die altijd fijn zijn om te lezen.

You’d rather be hated for what you are, then to be loved for what you’re not.

If you want to achieve anything of value in this world, you’ve got to get used to the idea that not everyone is going to love you. (Simon Sinek)

 

 

Vind je deze blog tof? En schrijf je vaak en veel?

Download dan Pretty Prachtig: mijn Pret PDF waar je +15 prachtige voorbeelden ziet van grappige en eigenzinnige copy.

Vink onderstaand vakje aan. Daarmee geef je me volgens de nieuwe privacyregels toestemming om je te mailen.

Je kunt je natuurlijk altijd afmelden. Na de download laat ik je niet alleen: verwacht inspiratie, blogs en vlogs.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Deel dit met jouw vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Abonneer
Abonneren op
guest
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lisa
Lisa
1 jaar geleden

Leuk stukje weer. Nog even over het date-deel: natuurlijk hebben we allemaal wel wat, dikke kont, lang grijs pluishaar, kolenschopvingers, een rare mond met eten of praten en ga zo maar door. Wat me wel opvalt in de datingwereld is dat mensen niet verder dan de foto of de eerste date of de eerste dikke kont komen. Natuurlijk heb je bepaalde voorkeuren en die zijn er gewoon. Punt. Maar het is mij meer dan eens in mijn leven overkomen dat dit soort dingetjes toch geen issue meer waren, wanneer ik de persoon in kwestie beter leerde kennen. Dan gaat het… Lees verder »


Inspiratie voor een
net leukerder leven.

Geen zorgen; ik vind spam ook niet zo fijn. Jouw gegevens deel ik niet. Mag ook niet. Zo. Duidelijk.

Beterderder leren schrijven? Heb je van jezelf een tantoe frisse persoonlijkheid (lekker bezig!) en wil je ook dat dat in je teksten te zien is? Te voelen is? 

Helemaal klaar met die gort droge teksten? 

Word vandaag nog lid van Club Lekkere Teksten.

Je krijgt meteen mijn Pret PDF met de leukste voorbeelden van grappige teksten op websites. Daarna ontvang je 2 of 3 per maand updates, inspiratie waar je wat aan hebt. En ook laat ik je weten als ik een aanbod heb waarvan ik denk dat jij er blij en wijs van wordt. (nog wijzer!)

Inspiratie voor een
net leukerder leven.

Veel gelezen blogs:

Hier tekst.

Powered by WishList Member - Membership Software