Ik zoek vrienden in Amsterdam

Hallo, ik ben Johan.  

Ik woon in Amsterdam, ik ben schrijver, soon to be performer (again!) en dit gebeurt me vaak: ik heb op de vrijdag- of zaterdagavond zin om spontaan af te spreken met gezellige mensen, bijvoorbeeld voor een drankje. Spontaan dus, dat je in de ochtend denkt: vanavond even iets drinken, ja, leuk. En dan, en dan, dan… dan is er niemand waar ik dat spontane drankje mee kan doen.  Zit ik verplicht in mijn eentje te zijn. Kak. 

Even voor de goede orde: Ik heb een heerlijke vriendenkring. Echt. Ik herhaal: ik heb vrienden. Wat zijn ze grappig en eigenzinnig en gezellig. Maar, maar, maar… de meesten van hen hebben 3,2 kinderen. Zij denken elke dag: had ik maar eens één momentje voor mijzelf, oh, had ik dat maar eens! Ik denk min of meer elke dag precies het tegenover gestelde. Soort van, hè? 

En zo zit ik te vaak in de situatie dat ik ‘dan maar’ thuis zit of in mijn eentje naar de bios of het theater ga of een wandeling door ‘t Vondelpark maak. Gebeurt te vaak. 

Daarom: Amsterrrrdam laat van je horen. 

Ik zoek nieuwe vrienden. 

Via deze oproep ga ik – publiekelijk – op zoek naar nieuwe vrienden. 

Is dit een ongewone manier om vrienden te maken? Vast en zeker! Voelt dit ongemakkelijk? Beetje wel ja. Vind jij het best ongemakkelijk om hier op te reageren? Waarschijnlijk, ja! En toch is dit leven te kort om het dan maar niet te doen en in eenzaamheid de weken en maanden door te brengen. Niet lang geleden had ik iets heftigs met mijn hart en het leuke is: ik ben er nog. Laat ik dan maar energie steken in een leven regelen waar volop fijnheid is. Vanuit dat hart. 

Aan het eind van dit verhaal lees je wat ik voorstel en voor nu bied ik je keuzehulp zodat jij goed weet of wij een match zijn. Je mag ook heel erg voelen: oh, totaal geen match. Want hé, je gaat niet met iedereen in ‘t café zitten en ik ook niet. 

Komt-ie: man, vrouw, hetero, homo, wit, gekleurd, het is allemaal goed. Transgender zou voor mij nieuw zijn, maar ook dat: hallo, u zijt wellekome. 

Over de rest ben ik wel wat duidelijker, want ik geloof toch echt dat soort soort zoekt: 

  • ik ben gek op popmuziek, film, theater, cabaret. Ik praat daar graag en vaak over, hoop dat jij ook deze fascinatie hebt. 
  • psychologie is zeg maar echt mijn ding en ook filosofie, wil meer School of Life-dingen gaan doen. 
  • ik schreef en speelde een paar cabaretprogramma’s en maak weer iets. 
  • 100% zweefvrij. Natuurlijk kunnen we ‘t zo links en rechts oneens zijn, maar samen met de ogen draaien als ‘t gaat om chakra’s en sterrenbeelden en mensen ‘die zelf onderzoek doen’, ja, leuk.   
  • ik ben over ‘t algemeen wat linksig, lees Volkskrant en heb sympathie voor Parool en NRC Next, VPRO, VARA. 
  • toevoeging einde oktober: ik denk met name ook dat ik hoop dat je zelf creatief bent, ik heb eindeloos bewondering voor makers. (ik heb deze toevoeging nu zelf vet gemaakt, ik wil iets in je mail lezen dat ook mij inspireert, dus maak je, schrijf je, film je, dan acht ik een klik aanwezig!) 

Dan, de olifant in de kamer: Johan, ben je niet stiekem gewoon op zoek naar een lekker wijf met heel grote tieten? Goed punt! Antwoord: Jaaaa, heerlijk, bij het zien van een prachtige vrouw ga ik altijd twijfelen of god misschien toch bestaat. Maar daar is deze oproep niet voor. Ik ben op zoek naar klik, praten, lachen, interessante mensen met een verhaal en hier in deze oproep niet per se naar seksuele chemie.  

Nog een olifant in de kamer: moet jij, lezer, echt uit Amsterdam komen? Nou, niemand moet iets, maar ik word zelf tamelijk gelukkig als jij in ‘t Centrum of in de Pijp of in Zuid woont. Ik zelf wil de ik-jump-op-mijn-fiets-en-25-minuten-max-later-bestel-ik-mijn-biertje-ervaring. Dus, eeh: ja. 

Nog een olifantje in de kamer: zoek ik alleen single mensen? Nou, ja, eeh. Ik kan me voorstellen dat je druk genoeg bent met je verkering, nietwaar? En als je kinderen hebt, daarmee. Mijn grote punt is dit: ik weet 100% zeker dat er in de Pijp, in West, in Zuid, in al die straten, aan al die pleinen, heel leuke, creatieve, interessante mensen wonen die ook regelmatig denken: ik wil gezelligheid. 

Klinkt allemaal herkenbaar en ook zo zin in nieuwe vrienden?

Stuur dan vandaag nog een reactie.

 

Jij kunt je helemaal suf googlen op mij en dan ken je me beter dan mijn moeder me kent. Dus daarom: vertel iets over jezelf. Waar word je blij van? Wat boeit je?

🙋🏼‍♂️ zorg dat ik je even kan vinden op FB of Linkedin, voeg een linkje toe. Foto’s zeggen uiteraard wél heel veel over jouw smaak en voorkeuren. 

En dan? Laten we zeggen dat de kans 98% is dat we dan wat drinken in de Pijp. Of in de Jordaan. Of… 

Vanaf daar zien we wel hoe het loopt, ok? Want chemie, een klik, matties for life dat kun je niet afdwingen. Dat weet ik inmiddels ook.  

Ja, ik weet een leuk café.

(wil je best contact, maar vind je meteen afspreken beetje heftig, ok, stuur toch je bericht)

 

 


Over ‘het gedoe dat leven heet’ en ook over vriendschap schrijf ik allemaal stukjes. Benieuwd naar meer Stukjes van Stevens? Alles 100% zweefvrij.

Vink onderstaand vakje aan. Daarmee geef je me volgens de nieuwe privacyregels toestemming om je te mailen.

Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van de e-mails. Voor informatie over ‘t privacybeleid, bezoek de website.

Mijn favoriete quote, in moeilijke en makkelijke tijden: : )

‘You’d better be hated for what you are, then to be loved for what you’re not.’

Inspiratie voor een
net leukerder leven.

Geen zorgen; ik vind spam ook niet zo fijn. Jouw gegevens deel ik niet. Mag ook niet. Zo. Duidelijk.

Stukjes van Stevens

Je bent lekker bezig. Je wil er wat van maken. Onrust in je kont. En dan… valt het tegen. Zit iemand je in de weg. Zit je jezelf in de weg. Heb je gewoon pech. 

Daarover gaan mijn stukjes. Over jezelf in de weg zitten en irritante mensen. Want ik wil er wat van maken. Ondanks dat het ingewikkeld is. En stom. En raar. En heel grappig. Het leven dus. 

Oh, en ik ben niet je goeroe. Nee, joh! Dan weet je dat. Vind je dat de opluchting van de dag? Meld je dan aan voor de Stukjes van Stevens.

Inspiratie voor een
net leukerder leven.

Veel gelezen blogs:

Hier tekst.

Powered by WishList Member - Membership Software