Over Mij

Johan, wat heerlijk. Een interview met jezelf. Je hebt geen vrienden? 

Gaan we zo beginnen? Jij bent mij, dus doe lief. Lief zijn voor jezelf is heel belangrijk. Je weet zelf.

Sorry. Het was grappig bedoeld. 

Kan gebeuren. Wat was je vraag?

Waar gaat deze site over, wie ben je?

Ik ben stukjesschrijver en webtekstenspecialist. Senior executive rechtsdraaiend webtekstenspecialist. Bam!

Sorry, dat was een klein grapje, zo grappig hoe mensen zichzelf noemen.

Wat ik doe is leuke mensen, ondernemers, trainers, adviseurs helpen met hun webteksten. Wat veel ondernemers echt lastig vinden is: hoe kom ik op mijn website nu net zo enthousiast, warm, leuk over als ik in het echt ben? En natuurlijk: hoe zorg ik dat ook via mijn website mensen mij (ons) gaan bellen. Omzet! Geld! Lekker bezig.

Ook schrijf ik columns, stukjes. En ik heb een paar cabaretprogramma’s gemaakt. Ik brainstorm weer over iets mooi voor op een podium weer.

En heel leuk: voor iedereen die graag snel beter wil leren schrijven en een niet te groot budget: de videotraining Knetter Lekker Leren Schrijven is daar voor jou.

Je schrijft ook over authenticiteit? 

Ook. Over hoe te leven. Al dat gedoe, alles dat anders loopt. Hoe mensen elkaar allemaal lopen na te kletsen op LinkedIn. En dan die vraag aan ‘t eind van een post alleen om interactie te krijgen. Sowieso valt er veel te ergeren op LinkedIn. Schreef ik een blog over en veel mensen vonden dat best herkenbaar. 

Wat heb je tegen positiviteit?

Haha. Ik heb iets tegen geforceerd blij en positief zijn. Je moet positief denken dan komt alles goed! Gelul. Daar schrijf ik veel over en ja, daar ben ik heftig in. Want het is misschien wel een van de grote oorzaken van stress en nog meer verdriet: je voelt je niet fijn, je hebt een zogenaamd negatieve emotie en daarover ga je je dan weer heel boos of schuldig voelen.

Dat constant positief denken is een onmogelijke opgave. Het zet veel mensen onder een debiele druk. Fock dat. Good vibes only? Ik denk dat ‘Alle vibes only’ beter is. Het is helemaal niet zo erg om je kut te voelen.

Als je nu de angst een beetje accepteert en ondertussen gáát, stappen zet, dan kan het mooi worden. Het adagium is echt: fock the fear and do it anyway.

Je hebt het ook over humor op de website, vertel? 

Ik heb het met name over helemaal jezelf zijn op je website. Ok, dat is natuurlijk gelul, want als je op zaterdagavond dronken op de bar staat te dansen hoef je die kant als expert of adviseur niet op je website te laten zien. Maar als jij in ‘t echt humor hebt en je hebt ironie altijd in je broekzak zitten: laat het zien. Zoveel ondernemers zijn online de totale saaie versie van zichzelf. Alle humor hebben ze geamputeerd. In de schuur gezet. Om te janken. Echt. Waarom? Waar ben je bang voor?

Wat maakt jou anders dan anderen?

Ik ben grappiger. Ja, sorry. Echt. Ik kan er niets aan doen. Ik richt me op een super selectief gezelschap. Maximaal zo’n 20 klanten per jaar die echt gekozen hebben met heel hun hart en ziel voor een eigen stijl, met persoonlijkheid en humor.

Heb je ook liefde in je leven? 

Wow. Dat is plots een totaal ander onderwerp. Je bedoelt een leuke vrouw? Nee, op het ‘t moment niet.

Ok. Nou, doe even een pitch dan. Dit is je kans. Er komen tantoe veel mensen op je website, vorig jaar 50.000 door die kekke stukjes. Go for it. 

Nee, joh. Daar is dit niet voor. Haha!

Zal ik het voor je doen? Goed. Lieve, lieve vrouwen….

Nee, doe normaal. Ik ben gewoon aan het leven, mensen aan het ontmoeten, dat komt goed.

Wat voor mensen wil je dan ontmoeten? 

Jeetje, ja. Ik hou van creatief, lief, nuchter. Als je bij mij bent mag je je chakra’s lekker thuis laten. Ikzelf heb ze een jaar of drie voor een heel goed bedrag doorverkocht. Je hoeft ook geen bomen te knuffelen. En als je hete kolen ziet, loop er om heen. Een vrouw die en duidelijk is en ook kalm en zacht aardig, dat zou goed bij me passen.

Wat als mensen op de hoogte willen blijven?

In dat geval wil ik me richten op de mensen, mag dat?

Ga je gang.

Hallo lief mensenkind. Als jij die eigenzinne ondernemer bent die ‘iets met de webteksten wil’ stuur ff een mail

Wil je lekkere stukjes ontvangen? Hieronder zie je wat je moet doen.

Mijn favoriete quote, in moeilijke en makkelijke tijden: : )

‘You’d better be hated for what you are, then to be loved for what you’re not.’

Geen zorgen; ik vind spam ook niet zo fijn. Jouw gegevens deel ik niet. Mag ook niet. Zo. Duidelijk.

Veel gelezen blogs:

Hier tekst.