Over Mij

Naam:

Johan Stevens

Woonplaats:

Amsterdam. Ik woon op 7 minuten van ‘t Vondelpark. Lekkah.

Beroep:
Ik help bedrijven en ondernemers met het vertellen van hun verhalen, met de teksten op website, met artikelen, e-mails, alles.

Ik help bedrijven met name met lekkere teksten.

Als jij wil dat jouw boodschap helder wordt verteld, maar vooral ook heerlijk, met enthousiasme, dat het raakt en inspireert dan ben er voor jou (jou, jou) (echo, snap je?)

Als ik namens jou en je collega’s bijvoorbeeld de webteksten schrijf of een artikel, dan stel ik me altijd voor dat jullie enthousiast zijn én dat jullie met dit enthousiasme en een bak expertise mensen helpen. Ik stel me voor, ik ga er vanuit dat jullie warm zijn, betrokken bij je klanten en dat jullie humor hebben.

Ik weet dat sommigen een tikkie nerveus worden van het woord ‘humor’ want ja de boodschap is wel serieus en wij willen wel gewoon professioneel overkomen. 

Natuurlijk wil je dat! En dat is ook heel belangrijk. En die serieuze boodschap en professioneel overkomen kun je combineren met een toon die blij is en enthousiast. En waarin je ook nog wat zelfspot durft te stoppen.

Wat voor mensen help je graag? 

Als je met jouw bedrijf op zoek bent naar een lossere en minder formele tone of voice I’ll be yours. Als je op zoek bent naar lekkere teksten die best wel grappig zijn: ik wil trouwen. Met jullie allemaal. Ik pas in een informele cultuur waar veel wordt gelachen en waarin er belangstelling is voor elkaar.

Daarnaast is een beetje lef wel belangrijk: als je de hele tijd bang bent dat het te ‘raar’ of ‘te grappig’ is dan wordt samenwerken wel moeilijk. Ik geloof dat mensen heel veel gewend zijn en wat is er mis met wat prikkeling?

Je schrijft dus teksten, doe je nog meer?

Naast het schrijven van de teksten, verzin ik makkelijk en snel creatieve invalshoeken voor nieuwe artikelen. Als cabaretier weet ik wat leuk is, wat werkt, waar mensen over gaan praten.

Muzikale voorkeur:

Oh, gaan we het over iets anders hebben?

Geef gewoon antwoord, ik ben dik gedrukt, dus ik bepaal hier de vragen.

Ok. Michael Jackson is mijn absolute favoriet. Prachtig, prachtig.

Daarnaast vind ik Beethoven prachtig, Mozart, Tchaikovsky. Vioolconcert van Bruch. Ach, ik kan zoveel noemen: Portishead? En heel nieuw: Silk Sonic? Paranoid Android van Radiohead. Make Me Feel van Janelle Monáe?

Wat voor posters had je vroeger op je kamer hangen?

Ik had een poster van Bad van Michael Jackson op mijn kamer hangen. Die heeft de avond niet gehaald. Toen ik op mijn zolderkamer kwam was-ie weg. Mijn streng gereformeerde vader heeft de poster van de wand getrokken. Later hing er nog eentje op, ik ben een doorzetter in hart en nieren.

Met wie zou je eens willen dineren?

Laura Belgray, de Amerikaanse copywriter. Zij is zo grappig.

En met Russ Harris. Dat is de Acceptance en Commentment coach die mijn favoriete zelfhulpboek schreef, The Happiness Trap.  Over hoe je omgaat met al die gedachten die er altijd maar zijn. Al die gedachten die de toekomst proberen te vertellen, die bedenken wat er eventueel kan gaan gebeuren. Of al die gevoelens, van onzekerheid en angst en verlangen. Ja, joh. Het leven. Leuk, maar ook wel pittig toch?

Wat is je favoriete boek?

Dat zei ik net. Let je wel op? Wat is dit? Hallo? Wat is dit?

Raak je altijd zo snel geïrriteerd?

HOEZO???!!!

Het gerucht gaat dat je cabaretier bent geweest. Was je grappig?

Ja. Soort van. Ik haalde drie keer de halve finale van het Camerettenfestival. Er is toch niets mooiers dan met een groep mensen hard lachen om het gedoe dat leven heet.

Je bent eigenlijk best een lieve jongen, denk ik.

Oh. Haha.

Word je nu ongemakkelijk?

Wat moet ik er over zeggen?

Ik ben gefascineerd door het stille zuchten. De onzekerheid. De angst van mensen dat niemand van ze houdt, dat het nooit lukt allemaal. Ik weet alles van eenzaamheid.

Het wordt echt een lange over-mij pagina.

Ja, maar we komen nu wel ergens.

Zeker. Heb je nog wat ergernissen te delen? 

Oh, heerlijk. Dank je.

Mensen die ‘Me huis’ zeggen.

Het bordje ‘HOME’ in de vensterbank. Ook een heerlijke ergernis.

En zeker ook ondernemers, jonge en frisse en leuke types die online heel deftig en wollig gaan schrijven. Nee, joh. Nee. Niet doen, joh. Stop ermee. Ik snap dat dat angst is, alle compassie, maar het zo niet authentiek.

Wat moeten mensen doen als ze wild enthousiast zijn?

Word vandaag lid van Club Lekkere Teksten

Lid worden is gratis en je krijgt meteen de PRET PDF, Pretty Prachtig met zalige voorbeelden van te grappige copy. : ) 

Vink onderstaand vakje aan. Daarmee geef je me volgens de nieuwe privacyregels toestemming om je te mailen.

Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van de e-mails. Voor informatie over ‘t privacybeleid, bezoek de website.

Mijn favoriete quote, in moeilijke en makkelijke tijden: : )

‘You’d better be hated for what you are, then to be loved for what you’re not.’

Inspiratie voor een
net leukerder leven.

Geen zorgen; ik vind spam ook niet zo fijn. Jouw gegevens deel ik niet. Mag ook niet. Zo. Duidelijk.

Stukjes van Stevens

Je bent lekker bezig. Je wil er wat van maken. Onrust in je kont. En dan… valt het tegen. Zit iemand je in de weg. Zit je jezelf in de weg. Heb je gewoon pech. 

Daarover gaan mijn stukjes. Over jezelf in de weg zitten en irritante mensen. Want ik wil er wat van maken. Ondanks dat het ingewikkeld is. En stom. En raar. En heel grappig. Het leven dus. 

Oh, en ik ben niet je goeroe. Nee, joh! Dan weet je dat. Vind je dat de opluchting van de dag? Meld je dan aan voor de Stukjes van Stevens.

Inspiratie voor een
net leukerder leven.

Veel gelezen blogs:

Hier tekst.

Powered by WishList Member - Membership Software