Over Mij

Johan, wat heerlijk. Een interview met jezelf. Je hebt geen vrienden? 

Gaan we zo beginnen? Jij bent mij, dus doe lief. Lief zijn voor jezelf is heel belangrijk. Je weet zelf.

Sorry. Het was grappig bedoeld. 

Kan gebeuren. Wat was je vraag?

Waar gaat deze site over, wie ben je?

Ik ben schrijver. Ik schrijf met name columns, stukjes. En ik heb een paar cabaretprogramma’s gemaakt. Ik brainstorm over iets mooi voor op een podium weer.

Wat ik mooi vind is om te vertellen over al die kleine en grote ingewikkelde dingen of tegenslagen waarvan we vaak denken: ik ben de enige die dit heeft. Dat is dus bijna nooit zo. We modderen allemaal maar wat aan. En tegelijk zijn we natuurlijk briljant. We zijn briljante prutsers.

Ook help ik succesvolle ondernemers met zich echt onderscheiden in al hun teksten. Echt anders zijn en opvallend is spannend, maar voor mij het leukste dat er is. Vaak is dat wel echter.

Oh, ja. Ik snap het bijna. 

Nou, ja, ik vind het zo boeiend en ook lief hoe we allemaal zo hard ons best doen om er wat van te maken. Snap je? We zijn niet alleen in de zoektocht naar een beetje geluk, succes, liefde. En daarom is het mooi daarover te schrijven, zodat mensen weten: oh, fock it, ik ben niet alleen. Ja, dat eigenlijk.

Ook veel creatieve, fijne ondernemers zoeken, vallen, staan wee glorieus op. Ik richt me op die creatieve mensen die zielsgraag een lekkere business willen, goed verdienen, maar verdorie wel met een echt eigen stijl. Jezelf durven zijn, dat valt nog niet mee. En ik help er bij.

Je schrijft ook over authenticiteit? 

Mensen zijn zo nep vaak. Hoe mensen elkaar allemaal lopen na te kletsen op LinkedIn. En dan die vraag aan ‘t eind van een post alleen om interactie te krijgen. Sowieso valt er veel te ergeren op LinkedIn. Schreef ik een blog over en veel mensen vonden dat best herkenbaar. 

Wat heb je tegen positiviteit?

Haha. Ik heb iets tegen geforceerd blij en positief zijn. Je moet positief denken dan komt alles goed! Gelul.

Dat constant positief denken is een onmogelijke opgave. Het zet veel mensen onder een debiele druk. Fock dat. Good vibes only? Ik denk dat ‘Alle vibes only’ beter is. Het is helemaal niet zo erg om je kut te voelen.

Als je nu de angst een beetje accepteert en ondertussen gáát, stappen zet, dan kan het mooi worden. Het adagium is echt: fock the fear and do it anyway.

Is het niet Feel The Fear And Do It Anyway? 

Ja, maar komt op hetzelfde neer. Je bent kritisch, is dat altijd?

Ja, maar dat is algemeen bekend. Ik ben overigens degene die de vragen stelt. Want ik ben dik gedrukt. Goed. Vertel eens wat over die succesvolle ondernemers die je helpt met hun teksten? 

Ik help succesvolle, creatieve ondernemers met echt onderscheidend zijn. Kijk, mijn lol is om het super eigen te maken. En de teksten op de website intiem. Als mensen die teksten dan lezen voelen ze zich écht aangesproken snap je?

Eigenlijk gaat het hierom: maak jij in het echte leven best makkelijk contact, ben je warm, oprecht en gebruik je humor om contact te maken? Ja? En hoe jammer is het dat dat in al je online communicatie dan nul zichtbaar is? Dat kost geld. Online durven veel mensen ineens niet, snap ik goed, maar dat moet er toch echt van af.

Wat maakt jou anders dan anderen?

Ik ben grappiger. Ja, sorry. Echt. Ik kan er niets aan doen. Ik richt me op een super selectief gezelschap. Maximaal zo’n 20 klanten per jaar die echt gekozen hebben met heel hun hart en ziel voor een eigen stijl, met persoonlijkheid en humor.

Waar zijn je klanten in eerste instantie bang voor? 

Iemand schreef: ‘Ik hou van humor en enthousiasme, maar er moet wel een serieuze ondertoon in de teksten.’

Daar zijn mensen dus bang voor dat het dan, ik denk, lollig wordt. Kijk, wat ik doe is dit: namens de klant richt ik mij op hun website 100% op de lezer met een superbetrokken toon, met een enthousiaste toon en ook met een vrolijke toon. Dus als er iets gewoon goed moet worden uitgelegd doen we dat. Zonder afleidende grapjes. Uiteraard. De problematiek van de doelgroep van mijn klanten is altijd serieus: een huwelijk loopt kut, een team heeft veel te vaak gezeik, een organisatie werkt niet goed samen. Daar ga ik juist hard op, op die serieuze problemen. Want dat is het leven: ook veel gedoe. Daar met veel liefde, betrokkenheid en heel veel relativering over schrijven, dan wordt het voor mij fijn.

Heb je ook liefde in je leven? 

Wow. Dat is plots een totaal ander onderwerp. Je bedoelt een leuke vrouw? Nee, op het ‘t moment niet.

Ok. Nou, doe even een pitch dan. Dit is je kans. Er komen tantoe veel mensen op je website, vorig jaar 50.000 door die kekke stukjes. Go for it. 

Nee, joh. Daar is dit niet voor. Haha!

Zal ik het voor je doen? Goed. Lieve, lieve vrouwen….

Nee, doe normaal. Ik ben gewoon aan het leven, mensen aan het ontmoeten, dat komt goed.

Wat voor mensen wil je dan ontmoeten? 

Jeetje, ja. Ik hou van creatief, lief, nuchter. Als je bij mij bent mag je je chakra’s lekker thuis laten. Ikzelf heb ze een jaar of drie voor een heel goed bedrag doorverkocht. Je hoeft ook geen bomen te knuffelen. En als je hete kolen ziet, loop er om heen. Een vrouw die en duidelijk is en ook kalm en zacht aardig, dat zou goed bij me passen.

Ok, gappie. Die creatieve ondernemers daar heb je iets voor toch? 

Yep. Die creatieve gappies, ja, toch niet dan, daar heb ik Club Lekkere Teksten voor. Krijg je gratis inspiratie. En als je meer wil heb ik diensten voor je, kunnen we superfijn samen je teksten fixen. We beginnen met een fijne gratis PDF: 23 contentideeën voor creatieve ondernemers die niet saai willen zijn op LinkedIn.

Schrijf je direct in, hup!

Vink onderstaand vakje aan. Daarmee geef je me volgens de nieuwe privacyregels toestemming om je te mailen.

Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van de e-mails. Voor informatie over ‘t privacybeleid, bezoek de website.

Mijn favoriete quote, in moeilijke en makkelijke tijden: : )

‘You’d better be hated for what you are, then to be loved for what you’re not.’

Inspiratie voor een
net leukerder leven.

Geen zorgen; ik vind spam ook niet zo fijn. Jouw gegevens deel ik niet. Mag ook niet. Zo. Duidelijk.

Videotraining: Zo schrijf je een onweerstaanbare Over mij pagina

Ben jij die creatieve zelfstandig expert of consultant? En wil je met je EIGEN trainingen of ander aanbod meer klanten aantrekken? Dan heb je een sterke website nodig. En je moet jezelf laten zien in je merk. Welkom bij Club Lekkere Teksten. Waar we bloedserieus zijn over humor in je marketing. 

Download de videotraining waarin je drie tips krijgt over hoe jij een overtuigende (en onderscheidende) Over mij pagina schrijft. En je bent meteen lid. Van de Club!

Inspiratie voor een
net leukerder leven.

Veel gelezen blogs:

Hier tekst.

Powered by WishList Member - Membership Software