Over Mij

Naam:

Johan Stevens

Woonplaats:

Amsterdam. Ik woon op 7 minuten van ‘t Vondelpark. Lekkah.

Wat ik doe:
Ik was jaren cabaretier en ik maak nu weer iets nieuws voor op een podium. Ik schrijf blogs. Ik vind het grappig hoe druk wij zijn met een leuk en goed leven te leven en onze pogingen om gelukkig te worden. Echt hilarisch en aandoenlijk. Schrijf ik over. En ook over hoe potsierlijk mensen zich profileren. Vind ik ook mooi. Het leven is een gedoetje en ik heb thuis 34 kilo aan zelfhulpboeken. En soms deel ik iets dat ik boeiend vind. Of de 34 kilo aan zelfhulpboeken hebben geholpen? Ja, enorm. Ik ben nu verlicht. Ik begrijp alles.

Daarnaast help ik bedrijven met niet-saaie webteksten en artikelen. Ik ben jouw interim tekstschrijver, snap je? Exclusief voor organisaties die een persoonlijke en niet zo wollige stijl willen. Het mag best wel een beetje vrolijk. Waarom niet?

Favoriete quote in deze: ‘Don’t mistake formal for professional.’ van Laura Belgray. Kijk, daar kun je misschien direct al verder mee.

Wat voor bedrijven help je graag? 

Als jij NIET-saaie webteksten wil dan komen we een eind. Als je leven in de brouwerij wil ook. Als het best wat brutaal mag zijn, een beetje links en rechts, dan ook. Als je je keurig wil conformeren aan wat al je concurrenten doen: bel mij niet. Heeft geen zin. Ik moet geld verdienen, maar ik heb principes. We maken op een persoonlijke, enthousiaste manier contact met je doelgroep.

Natuurlijk: je wil dat de teksten iets doen: of nieuwe klanten binnen brengen. Of mensen enthousiast maken, of zorgen dat er aanmeldingen komen voor een event. Natuurlijk. Dus ik kijk altijd naar: wie wil je bereiken? Wat is haar probleem? Wat is je oplossing? Natuurlijk. Teksten moeten overtuigen. Snap ik. Uiteraard. Logisch.

Muzikale voorkeur:

Oh, gaan we het over iets anders hebben?

Geef gewoon antwoord, ik ben dik gedrukt, dus ik bepaal hier de vragen.

Ok. Michael Jackson is mijn absolute favoriet. Prachtig, prachtig.

Daarnaast vind ik Beethoven prachtig, Mozart, Tchaikovsky. Vioolconcert van Bruch. Ach, ik kan zoveel noemen: Portishead? En heel nieuw: Silk Sonic? Paranoid Android van Radiohead. Make Me Feel van Janelle Monáe?

Wat voor posters had je vroeger op je kamer hangen?

Ik had een poster van Bad van Michael Jackson op mijn kamer hangen. Die heeft de avond niet gehaald. Toen ik op mijn zolderkamer kwam was-ie weg. Mijn streng gereformeerde vader heeft de poster van de wand getrokken. Later hing er nog eentje op, ik ben een doorzetter in hart en nieren.

Met wie zou je eens willen dineren?

Laura Belgray, de Amerikaanse copywriter. Zij is zo grappig.

En met Russ Harris. Dat is de Acceptance en Commentment coach die mijn favoriete zelfhulpboek schreef, The Happiness Trap.  Over hoe je omgaat met al die gedachten die er altijd maar zijn. Al die gedachten die de toekomst proberen te vertellen, die bedenken wat er eventueel kan gaan gebeuren. Of al die gevoelens, van onzekerheid en angst en verlangen. Ja, joh. Het leven. Leuk, maar ook wel pittig toch?

Wat is je favoriete boek?

Dat zei ik net. Let je wel op? Wat is dit? Hallo? Wat is dit?

Raak je altijd zo snel geïrriteerd?

HOEZO???!!!

Het gerucht gaat dat je cabaretier bent geweest. Was je grappig?

Ja. Soort van. Ik haalde drie keer de halve finale van het Camerettenfestival. Er is toch niets mooiers dan met een groep mensen hard lachen om het gedoe dat leven heet.

Je bent eigenlijk best een lieve jongen, denk ik.

Oh. Haha.

Word je nu ongemakkelijk?

Wat moet ik er over zeggen?

Ik ben gefascineerd door het stille zuchten. De onzekerheid. De angst van mensen dat niemand van ze houdt, dat het nooit lukt allemaal. Ik weet alles van eenzaamheid.

Het wordt echt een lange over-mij pagina.

Ja, maar we komen nu wel ergens.

Zeker. Heb je nog wat ergernissen te delen? 

Oh, heerlijk. Dank je.

Mensen die ‘Me huis’ zeggen.

Het bordje ‘HOME’ in de vensterbank. Ook een heerlijke ergernis.

En zeker ook ondernemers, jonge en frisse en leuke types die online heel deftig en wollig gaan schrijven. Nee, joh. Nee. Niet doen, joh. Stop ermee. Ik snap dat dat angst is, alle compassie, maar het zo niet authentiek.

Ik vind dit wel leuk, hoe blijf ik op de hoogte? 

Schrijf je in voor de Stukjes van Stevens

Je kunt dan aangeven dat je ook nog tips wil over lekkere teksten, maar vooral gewoon stukjes over daten, omgaan met die rare teleurstellingen, moeilijke mensen en vooral jezelf.  

Vink onderstaand vakje aan. Daarmee geef je me volgens de nieuwe privacyregels toestemming om je te mailen.

Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van de e-mails. Voor informatie over ‘t privacybeleid, bezoek de website.

Mijn favoriete quote, in moeilijke en makkelijke tijden: : )

‘You’d better be hated for what you are, then to be loved for what you’re not.’

Inspiratie voor een
net leukerder leven.

Geen zorgen; ik vind spam ook niet zo fijn. Jouw gegevens deel ik niet. Mag ook niet. Zo. Duidelijk.

Stukjes van Stevens

Je bent lekker bezig. Je wil er wat van maken. Onrust in je kont. En dan… valt het tegen. Zit iemand je in de weg. Zit je jezelf in de weg. Heb je gewoon pech. 

Daarover gaan mijn stukjes. Over jezelf in de weg zitten en irritante mensen. Want ik wil er wat van maken. Ondanks dat het ingewikkeld is. En stom. En raar. En heel grappig. Het leven dus. 

Oh, en ik ben niet je goeroe. Nee, joh! Dan weet je dat. Vind je dat de opluchting van de dag? Meld je dan aan voor de Stukjes van Stevens.

Inspiratie voor een
net leukerder leven.

Veel gelezen blogs:

Hier tekst.

Powered by WishList Member - Membership Software