Schrijven over het gedoe dat leven heet.

Het mooiste is schrijven over het ‘gedoe dat leven heet.’

Concreet: ik ben een single man, geen kinderen, leef in de stad Amsterdam, ik werk voor mijzelf, ben – kuch – ondernemer. Ik ben ambitieus, heb best wel wat verwachtingen van het leven. Hoe zet ik die stappen? Ik word net als iedereen doodgegooid met beelden op Instagram en raak regelmatig in de war van het succes van anderen. Het ziet er allemaal zo focking goed uit. En dan zit ik op de bank, soms, zo nu en dan, moet ik niet ook Verschrikkelijk Gelukkig in een café met vrienden zitten?

Heb jij een blad, een magazine of een krant en passen daar thema’s als persoonlijke ontwikkeling, single leven, seksualiteit en afwijzing en plannen maken, in? Over uitstelgedrag, zelfvertrouwen, doorzetten, dat moeilijke gesprek aan gaan, flirten, contact maken terwijl je het toch heel spannend vindt.

Mijn absoluut favoriete is eigenlijk de vorm van conference, zoals je dat in de theaters ziet en dan op papier. Ik maak dingen mee, ik heb een plan, ik heb een prachtig voornemen en dapper en soms wat onbezonnen ga ik er voor. Ik vertel het verhaal van mijn reis, hoe ik iets aan pakte. Soms las ik iets dat me raakte in een zelfhulpboek en dat deel ik dan. Hoe ik met ingewikkelde gevoelens omga.

Zoals jouw lezers ben ook bezig met er iets van te maken. In werk, leven en liefde. Over die zoektocht. En hoe je dan omgaat met gevoelens van dikke vette, donkerbruine plakkerige teleurstelling. Zonder daar in tips te geven, ik ben geen coach en ga niet uitleggen hoe je naar je buik moet ademhalen of met gedachten om móet gaan.

Ik schreef een stuk, jaren terug, voor Het Parool. Over ‘Hoe Maak Je Echte Vrienden In Amsterdam.’ In de eerste versie had ik aan ’t einde drie tips, hoe je dan concreet die vrienden moest maken. En hoe dankbaar was ik voor de redactrice die zei: Nee, dat mag er uit, de mensen mogen zelf de conclusie trekken.

En dat is wat ik dus sindsdien doe.

Want dat weet ik ook: als ik ga uitleggen hoe het moet, hoe het zit, worden het pardoes minder leuke stukjes.
Ben jij de eigenaar van een bedrijf in persoonlijk leiderschap of iets dergelijks. Het is misschien science fiction, maar eerlijke, zoekende en soms rauwe en vaak grappige stukjes zijn ook echt te gek voor jouw zichtbaarheid. Nogmaals, je had hier niet aan gedacht, maar ik wilde het toch noemen.

De stukjes die je nu hebt met ‘drie stappen naar rust in de vergadering’ zijn leuk, maar stukjes die juist laten lachen om het zoekende leven, die zijn nog leuker. Geloof me. Want dan denken de mensen, jouw klanten: verdomme, zeg. Dat heb ik ook.

Heb je een verzoek? Denk je dat je een match hebt, leg me je vraag voor! 

Geen zorgen; ik vind spam ook niet zo fijn. Jouw gegevens deel ik niet. Mag ook niet. Zo. Duidelijk.

Veel gelezen blogs:

Hier tekst.