Over het ongemakkelijke feest dat leven heet

Hallo, ik ben Johan en ik schrijf dus over het ongemakkelijke feest dat leven heet.

Omdat ik toch wel even wil benadrukken: voel je je wel eens ongelukkig, voel je wel eens schaamte, eenzaamheid, focking teleurgesteld, in de war over hoe dingen toch helemaal anders kunnen lopen of blinde woede? Of blinde geilheid?

Gefeliciteerd. Je bent een mens. Of zoals schrijver Mark Manson zei: ‘Je leidt aan het normale mensen syndroom.’

En over al deze mensen dingen wil ik het met je hebben, nee, daar móeten we het over hebben. Omdat we er zo moeilijk over doen. Omdat er zoveel schaamte is, omdat we steeds bang zijn voor afwijzing als we laten zien wie we echt zijn.

Soort van focking jammer. Toch iets eenzamer dan strikt noodzakelijk denk ik.

Een heel deftige missie heb ik niet, duh, ik ben gewoon een stukjesschrijver, maar omdat je zo aandringt, mijn Heel Deftige Missie:

Dat je steeds weer weet dat je mens bent, dat je herinnert wordt aan dat je gewoon mens bent, met alle mensen dingen. En dat je vanaf daar stappen kan zetten.

Daarover schrijf ik stukjes, maak ik video’s, en wie weet klauter ik op een podium.

Soms met een groot hart, een beetje compassie daar is nooit iemand minder van geworden, maar nooit zalvend. Want wansmaak moeten we blijven bestrijden en een ergernis a day keeps de dokter away. En als je onzin gaat verkopen, dingen over chakra’s zegt en dat je je verplicht blij en positief moet voelen dan haal ik naar je uit.

Op dit moment gaat mijn leven vooral om het tof en fijn maken van mijn single leven en zijn de stukjes vooral voor singles die zichzelf heel slim en smaakvol vinden.

Over al die single dingen, maar ook over de vraag: hoe maak ik er wat van, in mijn carrière, met mijn talent? Over doorzetten, over loslaten, of dingen niet persoonlijk nemen en omgaan met een doordeweekse ouderwetse teleurstelling.

Nog geen single? Geen nood: het kan elk moment komen!

Club Lekker Bezig. Omdat het we het toch maar elke dag weer opnieuw proberen.

ps. Ben je hier omdat je hulp nodig hebt met een tekst voor je website of een event? Leuk, doe ik ook. En dan wel heel mooi als jij ook van Team Openhartig bent. En Team Het Mag Ook Leuk Zijn.

Boek hier je uur.

Geen zorgen; ik vind spam ook niet zo fijn. Jouw gegevens deel ik niet. Mag ook niet. Zo. Duidelijk.

Veel gelezen blogs:

Hier tekst.