Videotraining: Knetter Lekker Leren Schrijven

Overtuigend en pakkend kunnen schrijven. Met gevoel. Persoonlijk. En met humor. Dat is voor elke dienstverlener belangrijk.

Jij bent je merk dus natuurlijk ben je inhoudelijk helder, maar er moet wel wat te beleven zijn in je tekst. In je teksten kun je niet alleen saaie inhoud delen. Je vindt schrijven superleuk om te doen, maar regelmatig heb je het gevoel: wat saai, wat duf dat hier staat.

Of je nu een copywriter bent of ondernemer of je hebt een heel team van mensen waarvan je wilt dat ze overtuigend en lekker schrijven: het is een essentiële vaardigheid.

En daarbij: je houdt niet van dat saaie.

Met plezier presenteer ik je de online videotraining:

Knetter Lekker Leren Schrijven.

Zeven inspirerende masterclasses in video’s van ongeveer tien minuten die stap voor stap uitleggen en laten zien hoe je een tekst helder en daarna steeds heerlijker maakt. Voor jouzelf of voor je hele team!

Met oefeningen, heldere uitleg en ik heb geprobeerd om het met flair te brengen. 🤓

Ik ben jaren cabaretier geweest, schrijf blogs voor Frankwatching, Bedrock en bereikte daar meer dan een half miljoen mensen mee. Veel gehoord: ‘ik heb hardop gelachen!’

Dit zijn de zeven masterclasses die je krijgt (+ een roast!) en PRET PDF’s voor meer verdieping zodat je nog meer leert.

In de eerste videomasterclass

ga je de quote ontdekken die jouw hele visie op zakelijke teksten verandert. De eerste stap naar meer los en lekker, helder en heerlijk schrijven. Je leert alles over conversational schrijven, waarom het belangrijk is en een simpele, maar effectieve truc om dat te leren, zo schrijven dat jouw lezer zich echt aangesproken voelt!

In de twee masterclass ontdek je de eerste stappen voor het maken van een tekst die raakt. De lachspieren? Ja, misschien, maar vooral de H van herkenning. Hoe voorkom je de frons van kruis tot kruin? Als je dit goed doet zit je nu al een glimlach bij je lezer op ‘t gezicht te toveren.

Opvallend en anders zijn, een tekst die ‘verfrissend’ is. ‘Leuk geschreven!’

Zoals een regisseur bij een cabaretvoorstelling eens tegen mij zei: ‘de mensen moeten je wel eerst begrijpen.’ Hoe je daar voor zorgt leer je hier.

Dirty details

In de derde masterclass voegen we nog een detail toe, die grote impact heeft op hoe herkenbaar en lekker je teksten worden. Na deze masterclass heb je al zat ideeën hoe een tekst ook grappig wordt zónder dat je grappig gaat doen. Klinkt vaag? Het geheim: het leven (van je doelgroep) is al grappig en jij gaat dat leren zien.

De vierde Masterclass

gaat in z’n geheel over humor en hoe je prikkelt.

Je bent grappig of je bent het niet. Een beetje waar, maar als je het zeker wel bent, behalve in je zakelijke teksten, ga je in deze masterclass leren hoe je je tekst net wat grappiger maakt.

En met name hoe je prikkelt, hoe het er uiteindelijk toch op neer komt dat je niet meer bang bent en kiest voor een eigen geluid.

Extra’s: een handvol extra tips voor vaart, helderheid en heerlijkheid.

krijg je nog meer lekkere tips, een soort lekkere teksten tips festival waardoor je de video af en toe even stil moet zetten. Het is veel en het gaat snel: tips die je tekst vaart geven, nog extra quotes die je behoeden voor geforceerde grappigheid – we gaan niet lollig doen – en je krijgt superfijne tips om makkelijker om te gaan met je writersblock en meer te schrijven. Ook ontdek je een simpele maar effectieve opbouw van een blog die mensen graag lezen.

De Webteksten Roast

Niets zo fijn om een heldere voorbeelden te zien waar je van kan leren. Dat je meteen snapt: ja! Nu valt het kwartje. Van hoe het niet moet en hoe het wel moet. Hoe het wel moet daar krijg je een PRET PDF over. Een PRET PDF met voorbeelden van fijne humor in teksten. Hoe het niet moet, met voorbeelden op je beeldscherm, welke fouten worden gemaakt aan de hand van alle tips die we geleerd hebben, dat zie je in deze masterclass. Samen kijken we naar teksten, soms ben ik streng en wat meedogenloos, soms ben ik toch best wel lief, maar altijd concreet en scherp met goede argumenten. En we spreken af dat alles wat ik echt lelijk en mega vaag vind, jij natuurlijk nog steeds prachtig mag vinden.
Masterclass zeven:

Je wil natuurlijk tot slot dat al die steeds mooier wordende teksten van jou ook gelezen worden. Bezoekers op je website of die van je klant(en)

Daarvoor heb je goede titels nodig. Zelfs ervaren copywriters zie ik hier mee in de fout gaan en titels kiezen waar alleen de nieuwe scharrel en de ex-schoonmoeder op klikt.

Weten hoe ik 40.000 mensen op mijn website krijg? En 460.000 op die van Frankwatching? Ik leg je alles uit over hoe je goede titels schrijft voor onder andere je blog.

De Zevende Masterclass, de bonus masterclass,

leert je hoe je veel meer lezers voor je stukken krijgt!

PLUS:
👌🏼 Je krijgt een PRET PDF met nog extra opdrachten: lekker oefenen, linkjes naar interessante bronnen voor nog veel meer inspiratie.

👌🏼 Je krijgt een PRET PDF met + 15 voorbeelden van heerlijke humor in teksten van de beste copywriters.

👌🏼 Je wordt lid van Club Lekkere Teksten op Facebook. Samen sparren en misschien vind je een schrijfbuddy.

👉🏻 Korting op het Supercopy Powerhour: samen via Google Docs en Zoom werken we aan je tekst, krijg je coaching. Je betaalt in plaats van 275 euro 190 euro.

De

👌🏼 PERSOONLIJKE feedback op je teksten? Kan! Je mag een tekst tot 600 woorden in sturen. Je hebt alle tips en inzichten toegepast en wil weten waar je staat. Wat gaat goed en wat kan beter? Via Google Docs krijg je je feedback.

CHECK DE PREVIEW en onder de video kun je je betaling doen!

Voor wie? 

Als je tot nu toe voelt: ja, ja, ja! Dan is het voor jou.

Het belangrijkste is: je wil menselijk en ook met een knipoog communiceren, online. Je voelt dat dat gewoon de way to go is. Hilarisch, of het hilarisch moet? Nee, natuurlijk niet. Maar een klein grapje, dat ga je sowieso leren.

Ben je een copywriter en ben je net een jaartje begonnen, vind je dit het tofste vak wat je kan bedenken en heb je nog geen uitgebreide trainingen gedaan: dan is het zeker voor jou.

Single User Licentie

Videotraining Lekker Leren Schrijven

€97 (ex btw)Twee maanden
  • alle videomasterclasses + PRET PDF's
  • toegang voor twee maanden
  • drie maanden 85 euro korting op Supercopy Powerhour

Videotraining Lifetime Acces

€297 (ex btw)Lifetime acces
  • lifetime acces tot alle videomasterclasses
  • 1 jaar 85 euro korting op Supercopy Powerhour

Johan, ik wil de videotraining voor mijn team! 

Ha, leuk, kan. Je wil dan vast ook even kijken naar de video’s voor je deze blootstelt aan alle professionals. Dat kan, je krijgt toegang voor drie dagen.

Niet-tevreden-geld-terug

Natuurlijk kan het tóch zo zijn dat je iets anders had verwacht. Je krijgt je geld terug als je binnen 21 dagen laat weten dat je toch niet tevreden bent. Je laat wel zien dat je de opdrachten bij de eerste twee masterclasses hebt gedaan.

Look who’s talking

Ik ben Johan Stevens en maakte vier cabaretprogramma’s, haalde drie keer de halve finale van Cameretten en ik schrijf talloze columns en artikelen onder andere voor Frankwatching, Het Parool, IMU, Marketingfacts, Bedrock, Carp en mijn website Johanstevens.nl. Ook heb ik veel ondernemers geholpen met webteksten.
Met mijn stukken Mijn 7 Favoriete LinkedIn-ergernissen en 7 dingen die je als vrouw niet op je datingprofiel moet doen en Word Geen Coach en onder andere De Niet-Saaie Out-of-Office replies, ging ik viral.
Anderen over mijn schrijfstijl:

‘Hardop gelachen’

‘Dit is wel echt heel mooi geschreven.’

‘Moest hardop lachen om de petunia’s’

‘Je updates zijn dermate leuk dat ik graag even met je bel.’

‘Ik hou nu al van je, danki.’

‘Héérlijk dit. 👌🏼’

‘Heerlijk jouw stukjes.’

‘Je wordt bedankt. Bij het woord ‘daadkrachtige mooimaker’ heb ik een mond vol koffie over het scherm gesproeid.’

‘Wil je alsjeblieft niet op mijn profiel klikken? Ik vind je bloedirritant.’ (mijn favoriet)

Ik schrijf momenteel aan een boek, woon in Amsterdam en kan de moonwalk.

 

Mijn favoriete quote, in moeilijke en makkelijke tijden: : )

‘You’d better be hated for what you are, then to be loved for what you’re not.’

Geen zorgen; ik vind spam ook niet zo fijn. Jouw gegevens deel ik niet. Mag ook niet. Zo. Duidelijk.

Veel gelezen blogs:

Hier tekst.