Videotraining voor marketeers: knetter lekker leren schrijven

Overtuigend en pakkend kunnen schrijven is een life skill! En zeker voor jonge, enthousiaste marketeers is het zo belangrijk om een boodschap helder, maar vooral ook met enthousiasme te kunnen brengen. En wie heeft ook een LEUKE date gehad zónder humor?

In elk contact, in het echt én online is het zo belangrijk dat de ander het gevoel heeft dat er echt contact is. We are dying for connection! Een lezer wil zich aangesproken voelen. En, met een beetje humor, hoef ik jou niet uit te leggen, breek je het ijs.

Of je nu teksten wil schrijven die een klein subtiel grapje hebben zodat ze anders en opvallend zijn óf je wil een hilarische tekst:

Met plezier bied ik je de Videotraining Knetter Lekker Leren Schrijven aan.

In de videotraining van zeven delen leren je in eerste instantie vooral dit: HELDER schrijven. Ook leer je dat andere essentiële: echt contact maken. Want alleen zo pak je de aandacht.

En daarna bouwen we door. Hoe maak een tekst zo dat dat iemand blijft lezen? Wat doe je om te zorgen dat iemand zich echt geraakt voelt? Hoe inspireer je? Dat de lezer voelt: DIT IS VOOR MIJ! JA! HOERA! ECHT!

Ik ben jaren cabaretier geweest, schrijf blogs voor Frankwatching, Bedrock en bereikte daar meer dan een half miljoen mensen mee. Veel gehoord: ‘ik heb hardop gelachen!’

Dit zijn de zeven masterclasses die je krijgt (+ een roast!) en PRET PDF’s voor meer verdieping zodat je nog meer leert.

In de eerste videomasterclass

ga je de quote ontdekken die jouw hele visie op zakelijke teksten verandert. De eerste stap naar meer los en lekker, helder en heerlijk schrijven. Je leert alles over conversational schrijven, waarom het belangrijk is en een simpele, maar effectieve truc om dat te leren, zo schrijven dat jouw lezer zich echt aangesproken voelt!

In de twee masterclass

ontdek je de eerste stappen voor het maken van een tekst die raakt. De lachspieren? Ja, misschien, maar vooral de H van herkenning. Hoe voorkom je de frons van kruis tot kruin? Als je dit goed doet zit je nu al een glimlach bij je lezer op ’t gezicht te toveren.

Opvallend en anders zijn, een tekst die ‘verfrissend’ is. ‘Leuk geschreven!’

Zoals een regisseur bij een cabaretvoorstelling eens tegen mij zei: ‘de mensen moeten je wel eerst begrijpen.’ Hoe je daar voor zorgt leer je hier.

Dirty details

In de derde masterclass voegen we nog een detail toe, die grote impact heeft op hoe herkenbaar en lekker je teksten worden. Na deze masterclass heb je al zat ideeën hoe een tekst ook grappig wordt zónder dat je grappig gaat doen. Klinkt vaag? Het geheim: het leven (van je doelgroep) is al grappig en jij gaat dat leren zien.

De H van Helder en Heerlijk. En Humor.

gaat in z’n geheel over humor en hoe je prikkelt.

Je bent grappig of je bent het niet. Een beetje waar, maar als je het zeker wel bent, behalve in je zakelijke teksten, ga je in deze masterclass leren hoe je je tekst net wat grappiger maakt.

En met name hoe je prikkelt, hoe het er uiteindelijk toch op neer komt dat je niet meer bang bent en kiest voor een eigen geluid.

Masterclass vijf: Extra’s: een handvol extra tips voor vaart, helderheid en heerlijkheid.

Je krijgt in deze nog meer lekkere tips, een soort lekkere teksten tips festival waardoor je de video af en toe even stil moet zetten. Het is veel en het gaat snel: tips die je tekst vaart geven, nog extra quotes die je behoeden voor geforceerde grappigheid – we gaan niet lollig doen – en je krijgt superfijne tips om makkelijker om te gaan met je writersblock en meer te schrijven.

👉🏻 Ook ontdek je een simpele maar effectieve opbouw van een blog die mensen graag lezen.

De Webteksten Roast

Niets zo fijn om een heldere voorbeelden te zien waar je van kan leren. Dat je meteen snapt: ja! Nu valt het kwartje. Van hoe het niet moet en hoe het wel moet. Hoe het wel moet daar krijg je een PRET PDF over. Een PRET PDF met voorbeelden van fijne humor in teksten. Hoe het niet moet, met voorbeelden op je beeldscherm, welke fouten worden gemaakt aan de hand van alle tips die we geleerd hebben, dat zie je in deze masterclass. Samen kijken we naar teksten, soms ben ik streng en wat meedogenloos, soms ben ik toch best wel lief, maar altijd concreet en scherp met goede argumenten. En we spreken af dat alles wat ik echt lelijk en mega vaag vind, jij natuurlijk nog steeds prachtig mag vinden.

Zo schrijf je titels waardoor je viral gaat

Je wil natuurlijk dat al die heerlijke teksten van jou ook gelezen worden. Bezoekers op je website of die van je klant(en).

Daarvoor heb je goede titels nodig. Zelfs ervaren copywriters zie ik hier mee in de fout gaan en titels kiezen waar alleen de nieuwe scharrel en de ex-schoonmoeder op klikt. Jammer.

Weten hoe ik 40.000 mensen op mijn website krijg? En 460.000 op die van Frankwatching? Ik leg je alles uit over hoe je goede titels schrijft voor onder andere je blog.

De Zevende Masterclass, de bonus masterclass,

leert je hoe je veel meer lezers voor je stukken krijgt! Met uitstekende titels, titels waar mensen op klikken ook al zijn ze superdruk en hebben ze eigenlijk geen tijd. Titels waar ze alle boodschappen voor uit de handen laten vallen. Nou, ja, bij wijze van spreken dan.

PLUS:

👌🏼 Je krijgt een PRET PDF met nog extra opdrachten bij elke masterclass: lekker oefenen, linkjes naar interessante bronnen voor nog veel meer inspiratie.

👌🏼 Je krijgt een PRET PDF met + 15 voorbeelden van heerlijke humor in teksten van de beste copywriters.

Duur van alle video’s bij elkaar is 85 minuten.

Hoe lang elke student erover doet met de oefeningen erbij? Dat is natuurlijk aan de student zijn. Ik schat in: twee keer twee uur, maar het is natuurlijk gemaakt voor de echt fanatieken. En de tips, de tips zijn voor de rest van je leven waardevol voor alle honderden teksten die nog geschreven worden.

Look who’s talking

Ik ben Johan Stevens en maakte vier cabaretprogramma’s, haalde drie keer de halve finale van Cameretten en ik schrijf talloze columns en artikelen onder andere voor Frankwatching, Het Parool, IMU, Marketingfacts, Bedrock, Carp en mijn website Johanstevens.nl. Ik help ondernemers met het schrijven van pakkende en overtuigende webteksten waar meteen te lezen is dat zij, die ondernemers leuke mensen zijn!

Met mijn stukken Mijn 7 Favoriete LinkedIn-ergernissen en 7 dingen die je als vrouw niet op je datingprofiel moet doen en Word Geen Coach en onder andere De Niet-Saaie Out-of-Office replies, ging ik viral.

Anderen over mijn schrijfstijl:

‘Hardop gelachen’

‘Dit is wel echt heel mooi geschreven.’

‘Moest hardop lachen om de petunia’s’

‘Je updates zijn dermate leuk dat ik graag even met je bel.’

‘Ik hou nu al van je, danki.’

‘Héérlijk dit. 👌🏼’

‘Heerlijk jouw stukjes.’

‘Je wordt bedankt. Bij het woord ‘daadkrachtige mooimaker’ heb ik een mond vol koffie over het scherm gesproeid.’

‘Wil je alsjeblieft niet op mijn profiel klikken? Ik vind je bloedirritant.’ (mijn favoriet)

Ik schrijf momenteel aan een boek, woon in Amsterdam en kan de moonwalk.

 

Voor een impressie kijk hier de Lekkere Teksten Kijkersvragen! Dit is dus niet de training, maar je ziet helder en duidelijk hoe ik mensen op video een beetje probeer te vermaken 😇

Geen zorgen; ik vind spam ook niet zo fijn. Jouw gegevens deel ik niet. Mag ook niet. Zo. Duidelijk.

Veel gelezen blogs:

Hier tekst.