Je kent ze vast: updates op LinkedIn met een persoonlijk begin, met een stukje ‘storytelling’ omdat iemand las dat dat goed was en dan na dat ogenschijnlijke niets-aan-de-hand begin komt er een bijzondere – bizarre – u-bocht die leidt naar het eigenlijke onderwerp van het bericht.

Ik vind het prachtig. Genieten geblazen.

En wat ik ontdek heb: het is onmeunig leuk om ze te verzinnen.

Ik heb er weer drie:

Hoe Ga Jij Op De Beat?

Afgelopen nacht lag ik in bed. In de verte hoorde ik de beat van een feestje. Niet bepaald mijn muziek. Naast mij lag mijn partner zacht te slapen. Hij slaapt altijd op z’n linkerzij. Maar de laatste tijd op z’n rechterzij.
Dat deed mij denken aan een gesprek dat ik voerde bij de Paardencoaching vanmiddag met een van mijn cursisten. Een prachtige en onzekere vrouw die al jaren bij een bank werkt. Leg jij meestal op je linkerzij, je rechterzij of wissel je af? vroeg ik haar.
Ze keek me aan en zei: ‘Dat hangt af van de onrust om mij heen. Is er een feestje in de buurt? Hoor ik een beat? Dan meestal op mijn buik, ik scherm me af van de energieën van het feestje.

Paarden voelen alles. Ze weten of jij in een feeststemming bent of nog steeds last hebt van de beat van gisterenavond.

Heb jij al eens paardencoaching gedaan? En hoe is je slaap de laatste tijd?

Girls Just Wanna Have Fun

In de boekenwinkel gisteren was het rustig. Alleen de verkoper, een man met een blokjes overhemd, was aanwezig. Ik bekeek op een fijn langzaam tempo alle boeken die mij opvielen, liet me me nemen door de stroom, van wat zich aandiende.
Ik stuitte op een boek over Henny Huisman. Ik had meteen het liedje in mijn hoofd. Ik had altijd mee willen doen met de Mini Playbackshow, maar het is er nooit van gekomen. Cindy Lauper, dat leek me geweldig. Girls Wanna Have Fun.
Dat deed me denken aan mijn praktijk als Zijns coach. Kun jij Fun maken? Echt even loslaten en niet al die strenge regeltjes volgen?
Henny zong ‘er kan er maar één de winnaar zijn’, maar we weten allemaal dat het niet gaat om winnen, maar om zijn. In het hier en nu.
Meer weten? Paardencoachingrivka.org

Bewegen over de tennisbaan

Sushi. Ik eet graag sushi. Met mijn geliefde, mijn kinderen en met vrienden. Door sushi te eten kan ik echt contact maken met de ander. Het is aards. Het is ook echt kunst en ik hou van kunst.
Vorige week at ik met een vriendin sushi, we hadden elkaar al maanden niet gesproken, dus tijdens de Maki ging het gesprek levendig over en weer.
Ze vertelde over een conflict op haar werk met haar leidinggevende. Zij wilde zo nu en dan vroeger weg kunnen en daar vrijheid in ervaren, haar leidinggevende wilde dat ze stipt tot half zes bleef.
Dat leidde tot gedoe. Het deed me denken aan mijn werk als tennislerares.
Veel pupillen vinden de opslag lastig en zuchten en steunen. Het geheim?
Ontspanning. Ontspannen je toss doen, ontspannen de bal zo hard mogelijk raken op het hoogste punt.
Het is mee bewegen met de stroom. Zoals een vis naar binnenglijdt, zo beweeg jij je over de tennisbaan. En het leven.

Tennissen gaat – net paardencoaching en eigenlijk alles over het leven.

Leef je gelukkig, dan tennis je gelukkig.

Meer weten? Stuur me DM.


No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment *
Name *
Email *
Website


Geen zorgen; ik vind spam ook niet zo fijn. Jouw gegevens deel ik niet. Mag ook niet. Zo. Duidelijk.

Veel gelezen blogs:

Hier tekst.