(deze blog schreef ik voor een opticien in Amsterdam-zuid)

Dit zijn de fijnste terrassen van Amsterdam (waar vaak wel plek is!)

Gisteren hoorde ik iemand in ‘t Vondelpark in plat Amsterdams tegen een vriendin zeggen:

‘Ik ken niet wachten tot je weer lekker op een terras ken zitten.’

Nu heb ik ‘t idee dat we sinds een paar jaar van zomer tot winter op terrassen zitten, met heaters waar ze het zelfs op de maan warm van krijgen, maar wat deze vrouw natuurlijk bedoelde was: zonder jas, in een bloemetjesjurkje, in een t-shirt, slippers, met een zonnebril op! (lees door voor onze lenteachtige zonnebrillen-actie!)

Kijk jij ook zo uit naar een middag of avond op ‘t terras?

En wat zijn in de lente en zomer van 2019 dé plekken om eens met een boek of juist met al je vriendinnen neer te strijken? (je kinderen zijn bij opa en oma : ) )

Ik vroeg het op Facebook in de groep Amsterdam Durf Te Vragen. En daar kwam een hele lange lijst spots uit, zo lang dat je door de terrasstoeltjes het terras niet meer ziet.

Waterkant, Voorheen Ter Brugge, Spanjer en van Twist, Bar Restaurant 1900, Mulder, Tolhuistuin, Lokaal van de Stad, Cafe Felix, Café Nel, Brandstof, Restaurant Bar Kantoor (westerpark), De Blaffende Vis, Schinkelhaven en zo verder en zo voort.

Maar wat is – zeker de eerste 8 weken van het mooie seizoen, – het probleem op de terrassen, waardoor je lente toch nog stressvol wordt en totaal in ‘t water kan vallen?

Precies: dat er geen plek is. Je kijkt om je heen, je probeert geduld uit te stralen, je zucht, maar ondertussen kun je al die zonaanbidders wel wegkijken. ‘Is deze stoel vrij?’ probeer je zo opgeruimd mogelijk over te komen.

Zijn er dus ook plekken waar op zich best wel vaak ruimte is, zeker voor jou en je beste vriendin?

Yes. Hier een top 5.

1. Buurtboerderij, Westerpark
Je wordt bij de Buurtboerderij in het Westerpark geholpen door mensen die net even anders zijn en je met alle liefde en ijver helpen én je zit in het groen zoals je dat nergens in Amsterdam vindt.

Stel je voor een boerderij met daaromheen een tuin met gewassen die ze zelf verbouwen, tijm, bascilicum, sla en kleine hoekjes waar je met z’n twee meer dan gezellig kan zitten. Het geluid van een voorbij piepende tram hoor je daar alleen in je verbeelding, als je een schaap hoort blaten, twijfel niet aan jezelf: er zijn daar schapen!

2. Vondeltuin
De plek in zuid waar je lekker jezelf kan zijn. Het personeel loopt er rond met een ‘we zorgen-goed-voor-je-maar-we-zijn-net-wakker-dus-rustig-aan-houding’ en die houding slaat terug op alle aanwezigen. Lekker rustig aan.

3. Pllek
Ik hoor je denken: maar daar zijn alle stoelen, kussens, hangmatten, kademuren altijd bezet. Wees er op een zonnige zondag net een uur eerder en je gaat helemaal goed. In de Facebookgroep werd deze spot het meeste genoemd en het is waar: wat een uitzicht. Wat een zon en ruimte.

4. Pacific Parc
Als je van een flinke dot alternatief houdt: Pacific Parc in het sowieso leuke, creatieve Westerpark is je spot. Ook in Pacific Parc mag je zijn wie je bent, dus ook met je hakken, in je favoriete roze rokje en je te mooie zonnebril.

5. Kiebert
Ga je even mee naar zuid? Kiebert. Lekker plekje aan de niet zo drukke Marathonweg. Fijne bediening. Relaxt. Zien en gezien worden? Ja, je mag er gerust rondkijken, maar ‘t gaat er niet perse om.

De bonustip voor relaxte zonaanbidders: Blauwe Theehuis. Heel veel toeristen, dat is waar. Maar zolang ze niet op een fiets zitten vind ik ze bijna allemaal lief en aardig. En, ja, als je pech hebt sta je bij ‘t Blauwe Theehuis in de rij, maar ook daar midden in het Vondelpark kun je uren van de zon genieten. En gewoon jezelf zijn.

Kijk jij er ook zo naar uit? Wij bij Toff Optiek wensen je een heel fijne lente toe en daarom hebben we ook dit jaar ons zonnebril-aanbod voor jou:

Onze zonnebrillen zijn vanaf 129 euro inclusief glazen op sterkte!

 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment *
Name *
Email *
Website


Geen zorgen; ik vind spam ook niet zo fijn. Jouw gegevens deel ik niet. Mag ook niet. Zo. Duidelijk.

Veel gelezen blogs:

Hier tekst.